Újra divatot teremtett az Apple?


Sziasztok!
Ezúttal a legújabb mobiltelefonos trendekről, és az Apple divatformáló hatásáról írok nektek.

A mobiltelefonos ipar egyik legújabb fejlesztése a kávamentesítés. Minden gyártó igyekszik minél kisebb házba, minél nagyobb kijelzőt tenni. Viszont a különböző szenzorokat, vagy épp a selfiekamerát is tenni kell valahova, nem könnyű a teljes előlapból kijelzőt csinálni.
Erre egy ismeretlen telefongyártó, az Essential Phone megoldása az volt, hogy a kijelző tetején középen meghagytak egy kis darabot a felső kávából, és arra tették a kamerát. Így született a notch.

Essential PH-1
Az Apple kifejlesztette a Face ID nevű biometrikus azonosítóját, ezzel eltüntethették az ujjlenyomatolvasót az előlapról úgy, hogy a hátlapra sem kellett tenni. Ez sokaknak jó hír, bár én személy szerint bírtam volna egy Apple logóba épített ujjlenyomatolvasót is.
Azt a Face ID szenzort viszont tenni kellett valahova, így azért nem csinálhatták teljesen kávamentesre a kijelzőt. Ők is a notch megoldáshoz nyúltak, a felső kávának egy kis darabjára tették a szenzorokat és a selfiekamerát, körülötte pedig kijelzőt hagytak.

Iphone X
Ez nem csak a szenzorok elhelyezése miatt jött jól az Applenek, ugyanis azzal hogy levették az ikonikus kör alakú home gombot a telefonról, kellett valami ami újra egyedivé teszi. Amitől ha ránézel, tudod hogy az egy iPhone. Nos, a notch erre is jó megoldásnak tűnt. Viszont ezúttal ezt a megoldást nem védették le, könnyen lehet hogy a korábban megjelenő Essential Phone miatt ezt nem is tehették. Így viszont az egyediségük nem tartott tovább heteknél.
Óriasi lavinát indítottak el, könnyebb már megszámolni azokat a gyártókat akik nem hoztak ki szenzorszigettel telefont. Samsung, Sony, Nokia, Xiaomi, és az ismertebbek közül talán nincs is több. Az LG koncepciója még nem végleges, de a pletykák szerint ők is ezzel készülnek.
Notchak notchak, mennyi szenzorsziget...
Ezzel bizony a szenzorsziget adta egyediség odaveszett, de az Apple újra elmondhatja magáról, hogy divatot teremtett a telefonos piacon.


Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates