Megjött a Samsung Galaxy S9, érdemes rá lecserélni a korábbi telefonunkat?


Sziasztok!

Megjelent a legújabb csúcs Samsung, leírom nektek amit érdemes tudni róla.

Úgy látszik bevett szokás lett a Samsungnál, hogy a páros számú Galaxy S-ek hozzák az újdonságokat, a páratlanok pedig finomítják azokat. Mint pl az S6-al bejött, és S7-nél finomított Edge kijelző, vagy az S8-al megkezdett, és S9-el folytatott kávamentes kialakítás.


Sajnos ezúttal egy új koncepcióba is belekezdtek, amit talán az Appletől vettek át, és remélhetőleg nem lesz folytatása. A sima és a Plus kiadás közötti különbségekre gondolok. A Plusban ezúttal nem csak az akksi nagyobb, de kapott egy 2. zoom kamerát is, és még RAM-ból is több jutott neki. A kamerák számának különbsége talán még megmagyarázható fizikai korlátokkal, talán a kisebbik házban nem fért volna el a 2. kamera  a rengeteg elektronika mellett. Ha a kamerával kapcsolatban el is fogadjuk ezt, a kevesebb RAM-ra már nincs mentség. Persze elég lehet az a 4GB is, de mégsicsak a csúcsok csúcsáról beszélünk a mobiltelefonok között.


A Galaxy S8-hoz képest inkább kisebb finomításokkal találkozhatunk, mintsem világmegváltó újdonságokkal. Persze utóbbi nem is igazán elvárható, és szükség sem volt rá. Igazából pont ott finomítottak és javítottak rajta ahol kellett. Például sztereó lett a hangszóró, így jobb lett a hangzása. Ismét megkapta a piac legjobb kijelzőjét, változatlan méretben mint az előző szériánál.

Talán 2 olyan terület van, ahol nagyobb változásokat érhetünk tetten. Az egyik a hardver, ugyanis a processzor jóval erősebbre sikerült az előzőnél, a várakozásoknál nagyobb a teljesítménybeli ugrás. Persze továbbra is kérdés hogy mi használja ezt ki, nincs olyan alkalmazás ami akár az S8-at is megfektetné.
Bár ha jobban belegondolok, a DeX dokkolónál hasznos lehet. Ez ugye arra jó, hogy a telefont rátéve, egy monitorhoz csatlakoztatva számítógépként használhatjuk. Ehhez nem árt, ha van erőtartalék.
Változott egyébként az új DeX kialakítása is. Az elsőbe állítva kellett beletenni, ami nem volt igazán praktikus. Az újra fektetve tehetjük, így hozzáférünk minden porthoz, és még tapipadként is használhatjuk a telefont.


A másik ilyen terület ahol fejlesztés történt, a kamera. Nem csak a Plus verzió zoomkamerájára gondolok, a sima és a Plus elsődleges kamerája is változtatható blendével szerelt. Ilyen korábban csak a Samsung egyik modern kagylótelefonjában volt, az érintőkijelzős okostelefonos piacon még nem elterjedt.
A környezet fényeihez igazodik a kamera, és mindig annyi fényt enged be a lencsére amennyi szükséges. Itt most egészen pontosan 2.4, vagy 1.5 a gyújtótávolság, köztes érték nincs. 2.4-et használ akkor ha jók a fényviszonyok, mondjuk nappal napsütésben. Ilyenkor a 2.4 fényereje elegendő, és élesebb képek is születhetnek, mint kisebb rekeszértékkel. Este pedig átvált 1.5-re, így sokkal több fényt begyűjtve világosabb képek születhetnek.
Az S9 kamerájával készíthetőek már 960fps-es szuperlassított felvételek is. Ilyen volt már ugyan korábbi Sony telefonokban is, de itt finomítottak rajta. Nem nekünk kell már elcsípni a lassítani kívánt pillanatot, mert ha akarjuk a kamera automatikusan elindítja ha mozgást észlel.



Az S9 páros tényleg nem nagy előrelépés az előzőhöz képest, de a kevés újítása jól sikerült, és hála az égnek az értékeit is megtartották...ugye Jack? Véleményem szerint egy nagyon jó telefon, és akinek nem S8-a (vagy hasonló tudású konkurens telefonja) van, annak mindenképp megéri rá váltani.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates