Különleges és finom | Zabkeksz


Tudom, ennek a zabkeksznek állati fura kinézete van aláírom, de nagyon nagyon finom!

-40 dkg sajt (ebből 20 dkg füstölt-20dkg trappista)
-40 dkg apró szemű zabpehely
-10 dkg zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
-2 ek ételízesítő
-1 teáskanál só
-1 teáskanál szódabikarbóna 
-2 ek csípős paprika 
-4 darab tojás (Nagyobbak)
-4 ek tejföl.


Nagy-lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Jól összedolgozzuk egy masszává "tésztává", majd a tésztát kétfelé szedjük, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük összeérni az ízeket. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Pihentetés után a tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és nagyjából 2×10 cm-es hasábokra vágjuk, amiket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk, majd 10-15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates