Kapszulagardrób kialakítása


Mi az a kapszulgardrób? 

Egy olyan ruhatár amibe viszonylag kevés ruhadarab van, de azok közül minden mindennel passzol, tehát ha reggel sötétben öltöznél fel akkor is illene minden-mindenhez és kis helyen is elférne továbbá pénztárca kímélő.

Egy átlag kapszulagardrób 10-20 dologból állhat ami nagyon minimalista, mert ebbe az ékszer és cipő is beletartozik. Ezt semmiképp sem várja el senki, ami lényeges az az összeélő darabok, az könnyíti meg az életedet, ne kezd el kidobálni azonnal a melltartóid, hogy több óra férjen bele a számokba. Rengeteg minimalista blogger próbálta egy időben egymást alul überelni (?) hogy kinek van kevesebb cucca, de ez pont akkora marhaság mint a dolgok végtelen elhalmozása. Első sorba inkább dobáld ki azokat a cuccaid - vagy humánusabb módon ajándékozd el - ami nem illik bele.

Nem csak a szín, de az anyag is fontos, ebbe ugyanis olyan ruhák kellenek amikben benne van az elegancia, a sportosság és a lezserség is, ezért nem ajánlom a nagyon kis számú ruhatárat.

Most leírom pár pontban a kialakítás pontjait.

1, Találd meg a stílusod

Nagyon fontos, hogy tudd mi a stílusod és mi áll jó neked ahhoz, hogy meglehessen csinálni egy olyan ruhatárat ami nem csak egymáshoz, hanem hozzád is illik.

Az lehet ebben segítség ha átnézzük a ruhatárunkat, vagy egy hétig figyeljük magunk - akár több ideig is, majd észre vesszük melyik ruhákba érezzük magunkat a legjobban, hisz nyilván abból tudjuk meghatározni mi a mi stílusunk mert az áll hozzánk a legközelebb.


2, Válaszd ki az alap színeket


Az alapszíneknek mindenképpen semleges színeknek kell lenniük, hasonló árnyalatoknak, homogéneknek mert azokat lehet egymással gond nélkül variálni.

Persze helyezzük előtérbe azt is, hogy milyen szín áll jól nekünk, milyen évszaktípusba tatozunk, és aszerint válasszuk ki a színt ami az egésznek az alapját adja, hideg vagy meleg legyen. Persze lehet ezekből az összes halvány, pasztell bázis szín mert tökéletesen variálható, de amiből több van az illjen hozzánk.
Anyagában is és fontos, hogy minőségében is passzoljon és persze stílusban is. Feldobhatjuk néhány pöttyössel és csíkokkal is amennyiben stílusában a többihez passzol, ahogy műszőrmével és műbőrrel is.

A skálán láthatjátok az alapszíneket amiket érdemes választani.


3, A kialakítása

Nem könnyű valamit újratervezni, sok időt igényelhet, de ez esetben kevesebb pénzt.
Ha már rájöttünk mi a stílusunk és mi fér bele az életvitelünkbe, akkor elkezdhetjük kialakítani.

Stílustól függően feldobhatjuk csipkével, bőrrel, szőrmével, hogy elkerüljük a teljesen homogén hatást.
Ékszerekből pedig határozzuk meg mi áll hozzánk közelebb

Arany, ezüst vagy rosegold.

Így kiválaszhatjuk az ékszereket ami majd egy egy csillogó hatást az egésznek.

Szegecsekkel vagy strasszokkal.


Minden csak rajtunk múlik mi illik a kiválasztott szín és stílus világba, de ne keverjük.
Alapdarabokat aszerint is válasszunk, hogy tényleg örök klasszikus és alapdarab legyen, ne menjen jövőre már ki a divatból. Mindig gondoljuk át rendesen vajon évek múlva is örömmel felvennénk vagy két hónap múlva kimegy a divatból és a sarokba dobjuk.

4, Kategorizáld

Vedd sorra a napjaid és hogy miket csinálsz milyen helyekre mész, mik a kategóriáid pl

  • Munka - elegánsabb vagy lazább
  • Kirándulás - túra, hegymászás
  • Edzés - Futás, kondi vagy úszás
  • Hétköznapok - Bevásárlás, ügyintézés, Játszótérre vinni a gyereket 
  • Szezonális darabok - kesztyű, sapka, sál, sízokni
  • Kiegészítők - ékszerek, hajgumik, csattok
Majd eszerint kezdj válogatni otthon és hozzá venni, pótolni azokat a darabokat amik hiányoznak.

A következő cikkemben 2 nap múlva bemutatom a használatát is.

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates