Hogyan szervezd meg az életed | Trükkök, appok, rendszerek | 1.Rész


Sziasztok, ha szeretnétek átállni valami rendszerbem, ami megkönnyíti az életeteket, hogy egy hét alatt új életet is kezdhess is akár, vagy szimplán tervezni és a régit átlátni akkor ez a poszt segíthet benne garantáltan.

1, Az első nap a legnehezebb, mert valami ú kezdődik... Először is nem kezdheted a rendszert belevinni az életedbe, ha körülötted nincs rendszer, nem tudod, hogy mid van - mid  nincs.

Először mindenképp megéri a nagytakarítás mindenhol, tiszta lakásban, házban, szobában jobban megy a többi lépés. Ezután ami elég aktuális minden nő számára pár havonta vagy évente az szortírozás.
Mindenki más kezd ilyenkor, Én amiket tudnék hordani, de nem akarom itthon már felvenni azt leviszem a nyaralónkba, mert ott a kertben, erdőben nem igen számít, de ehhez is meg van az alapom amit kifejtek mindjárt aminek a lényege, a ruhám nagy részét feltudom venni másik ruhával ha vakon öltözöm fel sem fog elütni a többitől.
Akinek erre nincs lehetősége annak sem ajánlom a tárolást, amit nem szívesen veszel fel, vagy már nem szereted, vagy kicsi akár nagy rád attól szabadulj meg, mert az évek alatt felgyűlnek a szekrénybe, feleslegesen.
Kidobás helyett mondjuk én azt ajánlom inkább, hogy vagy tedd le a szegény negyedbe -nálunk ez előfordul- vagy vidd el a Caritasba, ott egészen biztosan olyan emberek kapják akiknek örömet okoz.

Nagy trendje lett a kapszula gardróboknak, ennek alapvetőleg egy nagyobb posztot szánok, de röviden és tömören annyi a lényege, hogy kevés ruha, de minden alakalomhoz illő és színben passzol minden mindennel, ha reggel kinyitod a szekrény ajtót és csukott szemmel kiveszel 3 ruhát akkor az biztosan össze fog illeni. Nagyjából ennyi tömören, most nem mondom, hogy minden színt dobálj ki, azt mondom, hogyha van olyan amit sose viselnél és egyáltalán nem illik a ruhatáradba, feleslegesen ne őrizgesd.



















Igen, nyilván ezek az alapszíneket tartalmazzák ez a legnagyobb titka, mivel a teljesen színes öltözék és a rikító színek,neonok nagyon nem élik divatjukat pár éve.

Szóval tömören a lépések
  • Nagytakarítás
  • szelektálás a ruháid közt.
Ha ezt az első nap letudod akkor sokkal könnyebb dolgod lesz a későbbiekben, hogy könnyen kialakíts egy új életritmust.

2, A második nap is rendszerezés bizony. Ha már körülötted és a szekrényedben meg van a rend és stílus akkor jöhetnek az eszközeid amiket a minden napokban használsz, otthon, iskolában, munkahelyen.

Első lépésben, mentsd le a számítógépedre a mobilod, tableted - mindegyiknek a tartalmát - és nyomj egy gyári visszaállítást, hogy mindent letöröljön és felépíthesd rendszerbe.
Nem árt - tapasztalat- beruházni egy külső winchesterre, ott tárolni amit nagyon fontos, képek, videók, munkák, jegyzetek és számolni a lehetőséggel, hogy bizony a technikai eszközök nem örök életűek. A gépen pedig szépen tematikus mappába rendezgetni amik fontosak.

Nekem pl.: a képek mappában van egy blog mappa, azon belül vannak mockup-ok, és azok a jogtiszta képek amiket felhasználhatok, azok a grafikai munkák amiket ide szánok, azok a fotók amiket ide készítek, mind külön mappába. A képeken belül van mappa a saját fotózásaimról, a sminkjeimről a modelleken, a kirándulásaink is külön család és külön barátok mappában.




A telefonjaimon pedig nem tárolok, menő appokat amiket sosem fogok használni és amiket letöltök azokat is kategorizálom, mappákba, sorrendbe teszem és a böngészőmben is a könyvjelzőim így vannak rendszerezve.
  • Social media: Facebook, Instagram, Snapchat, Tumblr, LinkedIn, Behance, Twitter, Pinterest, We heart it
  • Fotó szerkesztők: VSCO, PhotoDirecor, Pixlr, InstaWeather, Facetune, Picsart
  • Bloghoz: Pages Manager, Bloglovin, Blogger, Naptár, Trello
  • Amik a mindennapi életem miatt kellenek: Frappé, Időkép, Viber, Fordító, BKK Futár, Shazam, Spotify
  • Shopping: Ebay, Aliexperess, Wish, Jófogás, H&M, Pull&Bear, Zara, Bershka, Deichmann
Nyilván szakmától függ kinek mik azok az appok amik fontosak... Vannak viszont "alap darabok" a rendszerezett élethez, amiket a 3. napon meg is tudhatok mik és miért.

3, A harmadik napon már rend kell uralkodjon, fejben, környezetben és az elektronikai eszközeiden is. Ekkor jön képbe az élet rendszerezése, és annak nyomon követése, naptárakban.
Naptárakat is össze kell szervezzünk ez azt jelenti, hogy nekem is többfelé kell egyszerre figyelnem, betartanom és megalkotnom, először is a napirendünket próbáljuk meg betartani.
Tervezzük el, hogy mikortól tudunk aludni és mikor kell kellnünk, vannak erre már pl.: az iPhone-ban, be is mutatom mire gondolok - vannak letölthető appok is erre -





így egy kellemes hangra lehet ébredni és szól is ez esetben minden hétköznap 11kor, hogy aludj ha 7kor kelsz. De lehet ezt minden napra külön is beállítani. Azaz a többi órába kell beállítani a napirendet amire nagyon jó a google naptára ugyanis, én itt írok be mindent, minden előre elkészült és beidőzített posztot amit a társ szerkesztők hozzáadásával nekik is megjelenik, ők is a sajátjaikat hozzá tudják adni, amik nekem privát emlékeztetők arról kérhetek email értesítést 1 nappal vagy 1 órával hamarabb is ha valami határidős munkám vagy befizetésem, kifizetésem van.
Ami pedig ott megjelenik az a telefonjaim - iPhone és android - is megjelennek.

Huawei beépített naptár

Google naptár


iPhone naptár
így látom, hogy mikor mennek ki a posztjaim, vagy, hogy miket kell adott esetben megírni, milyen esemény közeledik és minden vendég vagy társ szerkesztőm.
Az iPhone-omon meg a sajátjaim vannak csak beállítva, hogy a saját dolgom lássam inkább, nekem milyen posztom lesz kint, milyen fotózásom lesz ma, melyik céggel kell beszélnem és mindegyiknek beállítva mikor és hol jelezzen, ezzel aztán nem lehet mellé lőni, elfelejteni, mert még rád is szól, és ami még jobb, átlátod a napjaid. Ezzel könnyebb kialakítani mikor van időd enni, olvasni, fürdeni menni, vagy van-e időd pl. csütörtökön egy mozira vagy valakivel találkozni, nem lesz egy káosz a napod, akkor sem ha sietned kell, látod mit, hogy tudsz még bevállalni vagy mit nem. 



Persze ha emellett van egy naplód is amibe kézzel beírhatod akkor nincs az a hiba ami érhet, ez már csak kedv kérdése.
A lényeg, hogy megtanulj egy fix alvás mennyiséget kialakítani és ehhez igazítva egy fix napirendet, nem halogatva, nem tologatva, mindenképp lásd át a napi 24 órádból mennyi áll rendelkezésre a magánéletre vagy plusz munkára.

Az iskolásoknak meg feltétlen ajánlok órarend appokat használni, van olyan amit szintén hozzá lehet rendelni a google naptárhoz és azonnal bejelöli mikor vagy iskolába, mikor érsz haza, beírhatod a leckéidet és tudsz azzal számolni, ha haza érsz, tanulsz és 11-kor le kellene feküdni hány órád marad magadra, vásárolni, vagy a barátaidra, esetleg ha diákmunkán gondolkozol akkor arra.

Holnap jön a folytatás, addig mindenkinek van ideje átgondolni és mérlegelni megéri-e elkezdeni változtatni és szervezett életritmusban élni.


Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates