Nyári házfelújítás 1.


Sziasztok!
Mint nyilván sokat nem tudjátok van egy nyaralónk Agárdon a Velencei tó partján.
Mielőtt azt hinné valaki ez valami luxus dolog, hát nem. A nagyszüleim vették és az évek alatt a 24 év egész nyaras nyaralásai után, gyűjtögető életmódjukkal szépen lassan telehordták mindennel. Komolyan mindennel. A szétesett lámpától a JEEP autógumiig mindenféle haszontalan "egyszer jó lesz" dologgal. Nem voltak jók soha többet semmire.
Februárban azonban nagyapám meghalt és ránk maradt a ház... Persze nagyon fájó szívvel, de elkezdtünk első körben megszabadulni, a random lőszerektől és a leselejtezett lámpáktól amit az utcáról hozott be. Szép lassan végre csak a tényleg használható dolgok maradtak. Na mi ekkor kezdtünk szépen lassan megszabadulni a régi ágyaktól és borzalmas tapétától a mi hálószobánkba ami egykoron a nagyszüleimé volt.



Vettünk egy falfestéket ami elvileg tapétára is jó...Na ki hinné, hogy a tapéta bizony lejön mert felázik. Analfabéták voltunk a feladathoz, hogyan is megy ez... Mind. Szóval nekünk ez nagyjából vért izzadva sikerült, de sikerült.  Leszedtünk a szobánk tapétáját 2x több mint 10 óra alatt, de közben azonnal festettük is fehérre...


Baromi jó volt nyilvánvalóan bútorokat ide oda tologatva festegetni mert persze nem volt hova tenni, addigra a ház már maga volt a káosz. Az első éjjel a szobánk egy kis részével lettünk kész, azaz nyilván az alvási felületekkel próbálkoztunk végezni, meg ugye még semmilyen szobai kiegészítőt mint ágynemű vagy új függöny nem is vettünk.


Másnap még befejeztük a festést, mert itt konkrétan annyival végeztünk mint itt látni... Szóval 2 nap alatt lett a fal kész, harmadik nap pedig jött az IKEA nagy bevásárlás, horribilis számla és az arcom ami azt sugallta, hogy jóvá teszem. Vettünk polcokat, függönyt, díszpárnát, szőnyeget növényt is.
A bútorokat betologattuk kényelmesen élhetőre.


Elkezdtük össze legózni az egész szobát mi - hogy lenne a legjobb...


Nagyapám térképész mérnök volt így a képek Agárd egy repülőből fotózva, nyilván megtartottam őket, nagyon tetszettek. Azon kívül ide még jön egy lámpafüzér a polc köré és az ágynak majd ad egy keretet.


Vettünk őszre pokrócot is mert nyaraló fűtés és szigetelés nélkül, az éjszaka már kritikus lenne...


Nos több szőnyeg lesz, a padlóra egyelőre még nem találtunk ki semmit sajnos, de azért nyilván 100x élhetőbb lett ez mint volt és igazán bele is szerettünk, a TV-t majd jövő nyáron lecseréljük, mivel nincs bekötve fizetett csatornák, de addig jó nekünk ez, később is inkább az online filmezés miatt kell másik, rákötni a laptopot, mert elég vaksik vagyunk az ágyból ellátni a TV-ig.



Mint itt is látható rászorulunk jövőre egy szegély lécre... és azóta ide bekerült egy fa cipőtartó polc is.
Na most ezt őszre vettük kabátoknak pulcsiknak pláne, hogy a kedvesem a legkisebb hidegtől kezdve megfázik.. Taknyos egész télen szóval arra is gondoltam, hogy ide is majd felfúrok még egy zsepi tartót mert bizony ősszel neki az már biztosan fog kelleni, az ajtóra meg vettünk 3 törülköző tartót mert féltem, hogy mire gyerekünk lesz nem találok ugyan olyan kampót.
Csak míg nem festjük le az ajtót nem tudjuk azt sem felfúrni...


Ez volt az első szoba, a mi hálószobánk ami elkészült, ez után jött a többi, és persze innen is van ami még nagyon is hiányzik mert nem volt rá épp időnk, így is több mint egy hetünkbe került ez is végül... A következő posztban folytatom miként kell teljesen amatőr módon egész jól házat felújítani.


Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates