Szemöldök forma

A szemöldökről

Mondj búcsut a ronda szemöldök ívnek, és tanuld meg, hogyan lehet szép a szemöldököd anélkül, hogy órákat várnál a kozmetikusnál, és ezreket hagynál ott ezért. Neked is nehezdere esik, hogy szépen szedd ki a saját szemöldöködet odahaza? Ez mától a múlté! Gyönyörű szemöldököd lehet már ma estére, csak kövesd tanácsainkat!

A szemöldök formára szedése minden bizonnyal az egyik legnehezebb feladat. Míg egy frizurát könnyen kialakíthatunk, s szempilláinkat is megnövelhetjük a különböző könnyen elsajátítható praktikák segítségével, addig az igazán egyéniségünkhöz és arcformánkhoz illő szemöldökvonal kialakítása rendkívül nehéz feladat.

Igaz, hogy a kozmetikusok segítséget nyújthatnak, s minden bizonnyal nem követnek el olyan hibát, amelyet mi magunk elkövetnénk próbálkozásaink során, a választás így sem könnyű. Az alábbi videó segítségével könnyedén megtanulhatjuk a szemöldökszedés alapvető lépéseit mi magunk is.

Szemöldök divat anno és napjainkban
Akárcsak a haj, vagy a smink, a szemöldök is számtalan divatkorszakon ment át. Évtizedekkel ezelőtt még mindenki természetes állapotában hagyta, s más módszerekkel igyekezett kiemelni szépségét. Ezt követően azonban mindig az aktuális szépségideál diktálta a trendet. Egy időben a természetes, bozontos, kis mértékben sem ritkított szemöldök volt a divat, majd később ennek tökéletes ellentéte, a teljesen ritka, vékony, vonalszerű alakzat.

Ma mindenki igyekszik minél természetesebb hatást elérni, de nem beszélhetünk egyértelmű trendről. A nők igyekszenek egyedivé, különlegessé válni, mindenki saját egyéniségéhez igazítja sminkjét, öltözködését, s természetesen szemöldöke ívét is. Emellett nem elhanyagolható a tény, hogy minden arctípushoz más és más alakzat illik.

Milyen a jó szemöldök?
A válasz egyértelmű: nem feltűnő. A valódi szépség nem az, ha egyből feltűnik, hogy „valami furcsa az arcán”, hanem ha teljesen természetes hatást ad. Ha valakinek rögtön feltűnik a változás, az csupán két dolgot jelenthet. A szemöldök íve egyáltalán nem illik viselőjéhez, vagy éppen természetellenesre sikerült. Erre jó példa a tetovált szemöldök, mely kizárólag azoknak előnyös, akik egyébként nagyon ritka szemöldökkel rendelkeznek.

Ezen kívül nem érdemes rögtön a legvékonyabb vonalat választani, hiszen a szemöldök egyik rossz tulajdonsága, hogy olykor elfelejt visszanőni. Ha pedig túl vékony vonalban lett kiszedve, később lehetetlen pótolni. Az orrtő felől vastagabb, majd a szélek felé egyre vékonyodó forma az, mely minden arctípushoz illik, s a későbbiek, esetleges formaváltásnál sem okoz problémát.

Arctípus és szemöldök
Az egyes arctípusokhoz más-más szemöldök illik.
Míg a kerekebb archoz a lapos szemöldökvonal passzol.
Hosszúkás arc esetén a szépen ívelt vonal az előnyös.

A kiszedést célszerű mindig kozmetikusra bízni, legalább első alkalommal. Sokan dús szemöldökkel rendelkeznek, ennek ritkítását nem javasolt otthon elvégezni, hiszen ha egy-egy szálat rossz helyről távolítunk el, akkor itt-ott nem marad semmi a szemöldökből, másutt pedig dús marad.
Ha mégis otthon szeretnénk elvégezni az igazítást, soha ne felülről kezdjük azt. A forma kialakítását követően már otthon is egyszerűen, szemöldökcsipesz segítségével elvégezhetjük az utána igazítást.

A szemöldök színe
Egy másik fontos kérdés a szemöldök színezése. Ez általában csak akkor javasolt, ha valaki nagyon ritka szemöldökkel rendelkezik, de természetesen a hajszín és a smink is befolyásolhatja. Ha eredetileg sötét hajunk (és szemöldökünk) van, de világosabbra festjük a hajunkat, célszerű a szemöldököt is egy-két árnyalattal világosítani. Színezésre festésre akkor lehet szükség, ha a hajszín nagyon elüt a szemöldök színétől.

A jól megválasztott forma keretet ad a szemnek, s kiemeli azt. Mindent összevetve a választás során figyelembe kell venni a hajszínt, az arc formáját, s természetesen saját ízlésünket is. Első alkalommal bízzuk mindig szakemberre a feladatot, a későbbiekben pedig már saját magunk is elvégezhetjük az igazítást.

A jó szemöldök titka, hogy tökéletesen az arcra simul, s feltűnés helyett természetes hatást kelt.

Forrás: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=21&alrovat=22&cikkid=14486

Megjegyzés küldése

Írj kommentárt :)

Instagram

Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates